700 gr Mat kuşe 2 Kartvizit kalınlığında Çift taraflı baskı ve Kabartma lak İstenilen Kesimde Yapılabilir.
Ürünü için ücretli tasarım desteği istiyor musunuz?
Evet Hayır
Tasarım desteği ücretlidir. Tasarımınız hazır ise "Hayır" butonuna basarak alışverişinize devam edebilirsiniz.
Sıvamalı kartvizit genel tabiri ile kalın kartvizit olarak tanımlanır. 350 gram ağırlığındaki iki kartvizit yapıştırılması ile daha kalın katmanlara sahip olur. Pek çok sektördeki firma, şahıslar tarafından kullanılır. Basım yapacak matbaanın kartvizit gramajı küçük farklılıklar gösterebilir. Ama genel de 600-800 gram aralığın da baskıya verilmektedir. Diğer kartvizitlere göre daha kalın olmasından dolayı kullanım ömrü uzatılmış oluyor. Köşe bölgelerine oval kesim uygulanır. Sıvama kartvizit de böyle olmasının nedeni daha kalın kağıt kullanılmasından dolayı köşe bölgeleri oval hale getirilerek kullanım ömrünü uzatmaya katkı da bulunulmasıdır. Kartvizite kısmi lak veya kabartma eklenerek dikkatleri çekmek mümkündür. İsterseniz kartvizit üretim aşamasında neler yapılıyor, püf noktaları neler, özellikleri gibi birçok bilgiyi sizlere anlatalım.
Sıvama kartvizit çeşitli meslek gruplarının sıklıkla tercihidir. Mimarlık, avukatlık, doktorluk gibi meslek gruplarının haricin de baskı işlemlerinin de artış göstermesi ile birlikte her meslek grubu için çalışmalar yapılabiliyor. Eğer sizler de sıvama kartvizit baskı konusunda hevesli iseniz mutlaka üretim yaptırmayı düşündüğünüz matbaa firmasına ait örneklere bakmalı, basım teknikleri konusunda bilgi almanızı öneririz.
Sıvama kartvizit tasarımı için en iyi şekilde tanımlama yapmak gerekir ise iki aynı boyuttaki kağıdın birbirine yapıştırılmasıdır. Standart kartvizit cüzdanlardaki bölme içinde saklanabilir. Bu modeller de ise daha kısıtlı taşınma imkânı vardır. Ama bunun aksine kartvizitten daha uzun ömürlü kullanım süresi olacağını da eklemeliyiz.
Kartvizit tasarımların da olduğu gibi birbirine benzer teknikler uygulanmaktadır. Örneğin; kesim payının ne kadar olacağı, hangi renklerin kullanılacağı, altın ve gümüş kabartma, bıçak izi şablonları gibi pek çok şekil verme teknikleri vardır.
Sıvama kartvizitte baskı aşamasından hemen önce bazı işlemler uygulanması gerekir. Örneğin; görselin 300 dpi değerinde olması, baskıya uygun renk ayarlarının oluşturulması, kesim aşamasını ortadan kaldırmak için iç ölçüye ait son değerlerin kontrol edilmesi gibi yazabiliriz.
Sıvamalı kartvizit baskı işlemleri için genelde 8×5 cm ebatlarında ölçü alınmaktadır. Pek çok matbaa bu ölçüyü standart olarak kullanır ama bazen müşterinin istekleri göz önüne alınarak ölçüler de oynama yapılması da mümkündür. Maliyeti değiştirmesi yönünden genel de tercih edilmeyip, standart ölçü için baskı verilir.
Sıvamalı kartvizit ve buna benzer bazı ürünler için de kartvizit ölçülerine benzer standartlara sahiptir. Her ikisinin ölçüleri de birbirine yakındır. Milimetre veya santimetre ölçülerin de bazı değişiklikler matbaaca değişebilir. Ama birbirine oldukça yakın ebatlara sahiptirler.
Kağıt kalitesi 700 gram mat, kuşe veya mat selefon gibi seçenekler uygulanabilir. Ortalama 600-800 gram ağırlığında olan kağıtlardan 700 gram mat kuşe, selefon, çift yön gibi seçenekler de üretim yapılabilir. Bazen ise firmalarca 350 gram seçeneği tercih ederek daha ekonomik kartvizit fiyatları da ortaya çıkarılabilir. Ürünün kalitesine etki eder ve sıvamalı kartvizit baskı işlemlerin de genelde standart 600-800 gram aralığında olduğunu açıkça yazabiliriz.
Tasarıma ait kalıbın alınması ile işlemler başlar. Bunun için pozlama yöntemi kullanılır ve tasarıma ait kalıp oluşturulur. Belirtilen forma için hızlı baskı aşaması uygulanır.
4 ana rengi bulunan CMYK baskı işlemleri uygulanır ama farklı renkler de basım aşamasında ayarları yapılabilir. İlgili program da CMYK değerlerin de oynama yaparak örneğin siyah renk için seçilebilir.
Baskı uygulandıktan sonra parkur kısmından tabaka sunumun da forma alınır ve üzerine kabartma, altın, gümüş gibi uygulamalar ve en son aşama da isteğe göre parlak, mat selefon yerleşimi en dış tabakaya uygulanır.
İsteklere göre oluşturulan kesim çizgilerinden ilerleyerek, ayarlanan sıvama kartvizit ölçüleri ile tüm tabakanın eşit parçalar halinde bölünmesi ve bıçak izinin dikkate alınarak devam edilmesi sağlanır.
Bu kesim işlemi genelde oval olarak uygulanır. Ama müşterilerin isteği doğrultusunda bıçak izi başka şekiller de yapılması da mümkündür.
Sıvama kartvizit baskı süreci tamamlandı ve bazı titizlikle uygulanması gereken ekstra işçilikler ile sürece devam etmek gerekir.
Dış kısmının daha dayanıklı olması açısından mat selefon genelde en sıklıkla tercih edilir. Mat ve parlak seçenekler ile selefon uygulanır ise çizilme ve benzeri dış etkenlere karşı korunması sağlanabilir.
Tasarımı güzelleştiren kabartma lak, altın ve gümüş yaldız işlemleri selefon işlemlerinin yanı sıra eklenmesi gibi adımlar sıklıkla işçilik anlamında kullanılmaktadır. Elbette müşterinin isteğine göre hareket edilmesi önemlidir.
Tasarımın her aşama da kusursuz olması gerekir ve bunlardan bir tanesi de bıçak izi aşamasıdır. Köşe bölgelerine ait kesimlerin oval olarak uygulanması genel standarttır. Fakat müşterinin istekleri ile farklı şekiller de bu işlem de yürütülebilir.
Sıvama kartvizitler, çok çeşitli meslekler için baskıya verilmesi oldukça sık rastlanmaktadır. Bundan öncesi ise belirli meslek gruplarının basım işlemi yaptırması şeklinde söylenebilir. Bundan dolayı ki ürünün tüm kalitesi, ne kadar uzun süre kullanılacağı prestij, itibar olarak ilgili kişiyi etkilemektedir. Baskı da kalite çıtasını belirleyen bazı teknik ayrıntılardan birisi de çift yön sıvamalı kartvizit ile işlemlerin yapılmasıdır. Seçilecek kağıt türü çok ince olmamalıdır. Bu nedenle kağıt gramajı, baskı da uygulanacak boya, baskı, makine teknikleri gibi detaylar kaliteye direkt etki eder. İş hayatındaki kişi veya firmanın itibarını temsil etmesinden dolayı kartvizit baskı aşamaları kaliteli uygulanması gerekir.
Sıvamalı kartvizit fiyatları müşterinin çeşitli istekleri göz önüne alınarak belirlenir. Hangi ölçüler de olacağı, kağıt gramaj ağırlığı ne olacak, kaç adet basılacağı, bıçak izi vb. detayları yani kesim işlemleri gibi ayrıntılar fiyata etki eder. Matbaa firmasının baskı için en az belirlediği adetler vardır. Eğer, müşteri bazı özel talepler de bulunur ise fiyatı etkileyecektir. Örneğin, tasarım olarak kabartma lak, bıçak izinin kesim şekilleri, çeşitli yaldız (altın, gümüş) gibi işlemlerin hepsi fiyatın daha yukarıya doğru artmasına neden olabilir. Sipariş aşamasını tamamlamadan önce tüm bu detayları ve kâğıt türünün ne olacağı bilgisini netleştirmeniz ve fiyatların hangi rakamlara geldiğini görmeniz gerekir. İlgili matbaa firmasının siparişinizi ne zamana tamamlayacağını, kaç günde teslim edeceği gibi pek çok bilgiyi detaylıca soruşturup, ondan sonra nihai kararınızı vermeniz de oldukça yarar vardır. Bu sayede soru işaretleri olmadan işlemleri tamamlayabilirsiniz.