Ürünü için ücretli tasarım desteği istiyor musunuz?
Evet Hayır
Tasarım desteği ücretlidir. Tasarımınız hazır ise "Hayır" butonuna basarak alışverişinize devam edebilirsiniz.
Freelance çalışarak grafik programlarından ek gelir nasıl elde edebiliriz? Sadece freelance olarak değil, aynı zamanda tam zamanlı bir işiniz olsa bile Freelance ek gelir elde edebilirsiniz. Kim bilir belki de kazanacağınız ek gelir, asıl maaşınızı bile geçebilir. Peki bunun için hangi programları öğrenmemiz gerekiyor? programları öğrendikten sonra nasıl müşteri bulabiliriz, Nasıl bir yol izlemeliyiz, detaylı tüm bilgileri aşağıdaki yazımızda anlatmaya çalıştık. Hemen Başlayalım.
coreldraw programı
Freelance ek gelir için, Coreldraw programından başlayabilirsiniz. Nedir bu coreldraw dediğinizi duyar gibiyim. Hemen kısaca programdan bahsedelim.
Coreldraw programı vektörel bir programdır. (çizim tabanlı) Ve ağırlıklı olarak basılı metaryallerin tasarımında kullanılabilir, nedir peki bunlar? Katalog, Dergi, Broşür, El İlanı Tasarımı, Kartvizit diye sıralayabiliriz. Ağırlıklı olarak matbaa sektöründe kullanılan bir programdır. Matbaa firmalarının %80’i bu programı aktif bir şekilde kullanmaktadır. Eğer sizde basılı metaryeller üzerine çalışmalar yapmayı düşünüyorsanız coreldraw programını kesinlikle öneririz.
İlginizi Çekebilir – Başarılı Freelance Tasarımcı Nasıl Olunur? adlı yazımızı da inceleyebilirsiniz.
İndesign programı nedir? İndesign da coreldraw gibi vektörel ağırlı bir programdır. Peki her ikisi de vektörel bir program ise neden bu programı da önerdiğimi hemen anlatmak istiyorum. Coreldraw daha çok tekli işler üzerine kurulu bir program iken, indesign ise aksine çoklu sayfalar üzerine kullanılan bir programdır. Her ikisinde de aynı işlemleri yapabileceğiniz gibi, çoklu sayfalarda daha pratik ve kullanılabilir arayüz için indesign programını kullanmanızı tavsiye ederiz. İndesignda yapabileceğiniz işler: Kitap Tasarımı, Dergi Tasarımı, Katalog Tasarımı gibi çok sayfalı işlemleri diğer programlara göre çok çok daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
indesign freelance gelir
Freehand de bir vektörel programdır fakat Freehand programına çok fazla değinmeyeceğim. Bunun nedeni ise programın çıkış yıllarından sonra popüler olması fakat zamanla kendini yenileyemeyerek rakipleri tarafından arka planda kalarak en son adobe firmasının satın alması ile birlikte güncellemesini durdurup yerine 2005 yılında Illustrator, İndesign gibi programları çıkartması ile piyasası bitmiştir. Günümüzde de kullanan sayısı oldukça az ve nadirdir. Ondan dolayı bu programa başlamanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Bu programı en az bir kez bile olsa mutlaka duymuşsunuzdur. Veya bir sohbet ortamında ya da sosyal medyada gördüğünüz shop var bunda dediğiniz tüm resimleri bu programımız ile yani Photoshop ile yapılmaktadır. Photoshop programımız diğer programlar gibi vektörel tabanlı değildir. Piksel tabanlıdır. Peki bu ne demek? Piksel tabanlı bir çalışma baskı için çok uygun değildir. Kalite açısından vektörel bir program ile aynı kalitede olamaz. Daha çok resim düzenleme için kullanılabilmektedir.
Aşağıdaki görselde piksel ve vektörel farkını daha rahat görmeniz için bir paylaşım yaptık bunu kontrol edebilirsiniz.
piksel vektörel farkı
Başta fotoğrafçılık alanında olmak üzere, televizyonculuk, gazetecilik, internet sitelerinde (web tasarımcılar), sosyal medya işlerinde ağırlıklı olarak tercih edilmektedir.
freelance ek gelir photoshop
Illustrator programı nedir? Nerelerde kullanılır hemen bahsedelim. Illustrator adobe ailesinin gözbebeklerinden biridir, genelde indesign ile birlikte kullanılmaktadır. Vektörel bir program olması nedeni ile sıklıkla kullanılmaktadır. Ağırlıklı olarak tek sayfalı işlerde kullanıldığından dolayı CorelDraw programının en büyük rakibi olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda Illustrator ve indesign programlarını ağırlıklı olarak reklam ajanslarının sıklıkla tercih ettiği programlardandır.
Reklam ajanslarının sıklıkla kullandığı bu program, kartvizit, broşür, afiş, antetli kağıt gibi kurumsal tek sayfalı işlerin tasarımlarında kullanıldığı gibi logo tasarımı gibi işlemlerde de kullanılmaktadır.
Günümüz dünyasında bilgiye ulaşmak her geçen gün kolaylaştığından dolayı elimizde bir çok imkan bulunmaktadır. Bunların başında Youtube gelmektedir. Hangi programı öğrenmek istiyorsanız hemen onunla ilgili bir arama yaparak ücretsiz bir şekilde dersleri görebilir ve buradan bilgi edinebilirsiniz.
Udemy: Son zamanların yükselen sitesi udemy ile ücretli olarak birçok eğitime katılabilirsiniz. Ve bu eğitim ücretleri genelde 29 – 39tl civarında değişmektedir. Bu eğitimler ile isterseniz sıfırdan ileri seviyeye, isterseniz de kendinizi daha fazla geliştirmek için kullanabilirsiniz.
Kurslar: Yakınınızda bulunan kurumsal bir firma veya ismek gibi ücretsiz kursları tercih edebilirsiniz, burada eğitmen ile çalışmanız sizin için avantajlı olacağı gibi youtube ve udemy gibi yerlerden de pahalıya geleceğini bilmelisiniz.
Buraya kadar her şeyin yolunda gittiğini ve programı az çok öğrendiğinizi varsayarak devam ediyorum. Kendinizi geliştirip daha fazla programlara hakim olmaya ve en önemlisi freelance ek gelir elde edebilmek için paraya ihtiyacımız var. Bunlar için şu yöntemleri inceleyebilirsiniz:
Forumlar: birçok büyük forum sitesi mevcut, bu forum siteleri ile en kolay ve hızlı şekilde para kazanabilirsiniz. Bunların başında wmaraci.com, r10.net gibi platformalar gelmektedir.
Freelance Siteler: fiverr.com, freelancer.com, bionluk.com tarzı birçok site bulunmaktadır. Buralarda logo tasarımı, el ilanı tasarımı, kartvizit tasarımı, broşür tasarımı veya daha farklı tasarım işleri bulabilirsiniz.
freelance iş bulma siteleri
Sosyal Çevre: para kazanmak ve bilinirliği arttırmak gerekiyor, bunun için arkadaş, eş dost çevresi ile belirli bir kitle sağlayabilir ve buralardan da iş sağlayabiliriz.
Sosyal Medya: bu yöntem kısa vadede sonuç vermeyebilir, burası tamamen sizinle alakalı bir durumdur. Eğer düzenli ve aktif olarak sosyal medyayı kullanırsanız ve buralarda aktif paylaşım yapıp, başkaları ile etkileşime girerseniz, zamanla bilinirliğiniz ve güven artacağından dolayı freelance ek iş yapma şansınız artacaktır. Örn: instagram, facebook
Kişisel Web Sitesi:
Ücretsiz siteler: aracılığı ile kendi kişisel web sitenizi oluşturabileceğiniz gibi aynı zamanda ücretli olarak da site açabilirsiniz. Aradaki fark ise, genelde ücretsiz sitelerde sayfanın bazı yerlerinde kendi reklamlarının olması ve düzenleme konusunda sınırlı kalınmasıdır. Örn: medium.com, blogger.com gibi siteler aracılığı ile kendi sayfanızı oluşturabilirsiniz.
Ücretli olarak ise: özel yazılımlar kullanabileceğiniz gibi hazır sistemler wordpress gibi altyapılı siteler de kullananarak kendi sitenizi hızlıca oluşturabilir, ve yaptığınız çalışmaları burada yayınlayarak kitlenizi genişletebilirsiniz.
Kısaca kartvizit bir firmanın etiketidir. Kartvizit Tasarımı Nasıl Olmalı? Buradan İnceleyebilirsiniz; ...
Kartvizit Tasarımı Nasıl Olmalı? Kartvizit tasarımı nasıl hazırlanır , kartvizit çeşitleri ve kartvizit b...
8 teknik ile beğeni garantili katalog tasarımı nasıl hazırlanır bu yazımızda bunlardan bahsedeceğiz; Bu...
İşletmeleri, diğer işletmelerden ayıran, içerisinde kendine ait değerler barındıran parça, logo olarak ...